worldgreen.org

Tusenvis av nordmenn har tatt opp forbrukslån, en form for lån som gis uten sikkerhet fra de fleste banker – som for eksempel Axofinans.no, hvor man også kan refinansiere. Forbrukslån er gode å ha når man trenger penger innen relativt kort tid, og ikke kan finansiere ting på andre måter. Slike lån uten sikkerhet brukes gjerne dersom oppvaskmaskinen må byttes ut noen dager før lønn, eller bilen plutselig streiker og må på verksted. Andre igjen bruker forbrukslån på klær, ferier og andre ting.

Man kan med andre ord bruke forbrukslån på akkurat det man selv ønsker, noe som er den største fordelen med denne type lån. Likevel er det viktig å huske på at lån uten sikkerhet som regel har høyere renter enn andre former for lån. Har man plutselig mange forbrukslån, kan økonomien fort få seg en knekk. I slike tilfeller kan det være smart å refinansiere lånene sine, noe man kan spare mye penger på ifølge Smartepenger.no.

Mange dyre smålån kan samles

Store norske leksikon definerer et refinansieringslån som et nytt lån som man bruker på å betale ned eksisterende lån med, i den hensikt å få bedre renter og mer gunstig nedbetalingstid. Dersom man har mange mindre forbrukslån, har nemlig disse sannsynligvis høy rente hver for seg. Dette blir fort dyrt når man skal betale ned på lånene hver måned. I tillegg er det lett å miste oversikten over alle kostnadene ved mange smålån.

Dersom man tar opp ett større forbrukslån, kan man derfor innfri alle de små lånene og dermed sitte igjen med kun det ene lånet. Husk at man ofte betaler termingebyrer og andre kostnader i tillegg til rente på forbrukslån, noe som betyr at man i teorien kan spare mye på å kun ha ett lån å fokusere på. Det gjelder bare å finne et godt forbrukslån til å bruke som refinansieringslån. Vi forklarer hvordan!

Start med å sammenligne lån

For at man skal kunne finne det beste lånet å bruke til refinansiering av andre mindre lån, er det nødvendig å gjøre litt forarbeid. Det kanskje lureste man kan gjøre er å ta i bruk diverse sammenligningstjenester på nett. Det tilbys mange slike tjenester online, og en av de mest populære tilbys av avisen VG. Man finner lignende tjenester på andre nettsider også, som for eksempel Bytt.no og Dinero.no. Bruk gjerne alle sammen.

Når man sammenligner lån fra mange banker, vil man raskt og enkelt kunne få oversikt over hvilke lån som er best i eget tilfelle. Ved å skrive inn hvor mye man trenger å låne, og hvor lang nedbetalingstid man ønsker, vil de forskjellige sammenligningssidene beregne hvor mye de ulike lånene vil koste. Det er den effektive renten man skal bry seg om når man sammenligner, siden denne inkluderer alle gebyrer og eventuelle andre kostnader.

Søk om refinansieringslån

Når man har funnet noen banker med lovende vilkår, er tiden inne for å søke om forbrukslån til refinansiering. Husk at bankene vil foreta en kredittsjekk av låntaker, for å sjekke at vedkommende faktisk er betalingsdyktig. Har man allerede mange forbrukslån, er det derfor en mulighet for at man får avslag når man søker om enda et. Det er litt synd, ettersom lånet jo skal gå til å betale ned de øvrige lånene.

Derfor kan det være en idé å kontakte banken og forklare situasjonen. Eventuelt kan banken gi søkeren lån til refinansiering ved å stille sikkerhet i boligen til vedkommende. Dersom kredittsjekken gir søkeren grønt lys, vil lånet innvilges og deretter betales ut til kontonummeret som låntaker opplyser om. Man skriver under på lånepapirer enten manuelt eller via BankID på Internett. Søk gjerne om lån flere steder, og velg deretter kun ut det med best vilkår.

Potensielle fallgruver

Dersom man søker om et større forbrukslån som skal gå til refinansiering, er det viktig at man holder seg til planen. Det innebærer at man ikke må falle for fristelsen til å bruke pengene på andre ting enn å betale ned gamle forbrukslån med. Når pengene kommer på konto, er det viktig å være disiplinert nok til å innfri alle smålån, og ikke dra på en luksuriøs ferie eller shoppe for pengene.

Det er mange nordmenn som har havnet i den velkjente luksusfellen ved å ta opp forbrukslån. Dersom man ønsker å bli kvitt gjelden, er derfor et refinansieringslån et stort steg i riktig retning. Man kan spare mange tusen kroner i måneden på å bli kvitt alle de dyre smålånene, og før man vet ordet av det har man betalt ned refinansieringslånet også. Dette forutsetter imidlertid at man holder seg til nedbetalingsplanen og ikke skeier ut.

Konklusjon

  • Refinansiering er å betale ned dyre smålån med ett større forbrukslån
  • Sammenlign lån uten sikkerhet fra flere banker – finn det med best vilkår
  • Betal ned smålån og spar penger

Det å ha mange dyre smålån kan fort bli en ond spiral som fører til dårlig økonomi. Derfor er det smart å betale ned alle disse lånene med ett større lån med bedre renter og vilkår. Dette gir låntaker en mer oversiktlig hverdag, og mye penger kan spares. Det gjelder bare å finne det beste forbrukslånet til refinansiering, noe man kan gjøre ved å sammenligne flere lån ved hjelp av sammenligningstjenester. Lykke til!

Author

admin@worldgreen.org
Total post: 0